Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Szent Bernát templom

Magyarország, Eger, Látnivalók

Szent Bernát templom

Eger, Magyarország, Látnivalók
  • Cím: 3300 Eger, Széchenyi utca
  • Telefon: 06 20 356 1471

A Szent Bernát templom és ciszterci rendház alapjait 1700-ban helyezték el, de csak az 1730-as évek elején kezdték el építeni. Az építkezést 1743-ban, Pethő István jezsuita építész tervei szerint fejezték be, a belső díszítés viszont még 1772-ig tartott. 1773-ban aztán a jezsuita rendet II. József feloszlatta, a templomot pedig a ciszterciek kapták meg. 

1800 -ban egy tűzvészben leégett a templom, majd földrengések is gyengítették a szerkezetét, és csak a XIX. században restaurálták ismét.

A templom homlokzatán lévő fülkékben négy jezsuita szent látható: Loyolai Szent Ignác, Xavéri Szent Ferenc, Kosztka Szent Szaniszló és Régis Szent Ferenc.

A Barokk-manzárd tetős parókiát 1760-ban építették. Ma Vitkovics Házként is ismerik, és itt tekinthető meg a neves költő emlékszobra, valamint Kepes György festőművész állandó kiállítása.Szent Bernát templom
Eger, Magyarország
Copyright: Veér Lajos   Forrás: panoramio.com

Egeri Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!