Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Líceum

Líceum

Magyarország, Eger

Az egri líceumot Barkóczy Ferenc püspök kezdte építtetni 1761-ben, hogy itt helyezze el az általa alapítani kívánt egyetemet.

Tovább olvasom

Minaret

Minaret

Magyarország, Eger

Összefutó kis utcák kereszteződésében áll az egri Minaret, amelyet a középkori Szent Katalin kápolna felhasználásával építettek a törökök.

Tovább olvasom

Agria Park

Agria Park

Magyarország, Eger

Az Agria Park Eger legjelentősebb bevásárlóközpontja, amely a vásárlás és kikapcsolódás mellett élményt is nyújt a vásárlóknak.

Tovább olvasom

István Pince és Nemzeti Bormúzeum

István Pince és Nemzeti Bormúzeum

Magyarország, Eger

A 200 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum kihagyhatatlan program a gasztronómia és a finom borok kedvelőinek.

Tovább olvasom

Nagypréposti palota

Nagypréposti palota

Magyarország, Eger

A Nagypréposti palotát a XVIII. század elején építtette gróf Batthyány Ignác káptalani nagyprépost.

Tovább olvasom

Milyen város Eger?

Észak-Magyarország második legnépesebb városa, az egri borvidék központja jelentős oktatási és kulturális központ. Látnivalói, múzeumai és műemlékei, na meg a híres egri bikavér miatt kedvelt úti cél a hazai és külföldi turisták körében.

A mai Eger környéke a kőkorszak óta lakott volt. A középkorban német, avar és szláv törzsek éltek a területen, a X. században pedig a honfoglaló magyarok első nemzedéke szállta meg. 

1009-ben Szent István a püspökségek központjává tette. Első székesegyháza a mai Várhegyen állt, körülötte épült fel a város. 1241-ben a tatárok feldúlták és felégették a várost, emiatt IV. Béla 1248-ban kővárat építtetett.
Magyarország három részre szakadása idején Eger fontos végvár volt,
amely 1552-ben 2100 védővel verte vissza a törökök több tízezer fős támadását. A történet Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényéből ismerhető meg.

1596-tól 91 évig Eger az Oszmán Birodalomhoz tartozott, 1687. december 17-én foglalták vissza a keresztény csapatok. A Rákóczi-szabadságharc alatt Eger volt a felszabadult országrész központja. A XVIII. században pedig végre fellendülés kezdődött, megindulhattak az építkezések és nőtt a lakosság száma is.

Az I. világháború után csak lassan indult újra az élet, és a II. világháború során is számos veszteség érte a várost, bombázták, gépfegyverekkel lőtték és a hidakat is felrobbantották. A háború után aztán újra építkezések kezdődtek, utak, házak, lakóparkok és bevásárlóközpontok épültek. 

Napjainkban Eger az egyik legnépszerűbb úti cél a turisták körében, amelyet nevezetességeinek, látnivalóinak és a neves egri bornak is köszönhet. Érdemes ide ellátogatni.

Eger Galériák

Dobó István tér
Eger, Magyarország Látnivalók
Hotel Villa Völgy Wellness & Konferencia****
Eger, Magyarország Szállás
Egri bikavér
Eger, Magyarország Vendéglátás
Agria Park bevásárlóközpont
Eger, Magyarország Vásárlás
Kepes György Művészeti Központ
Eger, Magyarország Szabadidő
Agria Park
Eger, Magyarország Szórakozás

Kaunas

Kaunas

Monaco

Monaco